VPN (Virtueel Privé Netwerk)

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN-verbinding is een gemakkelijke en efficiënte manier om uw online veiligheid, privacy en vrijheid te verbeteren. Als u nog niet helemaal op de hoogte bent van wat VPN’s zijn en wat ze doen, kan het menig persoon best afschrikken.

Een VPN zorgt voor een beveiligde verbinding tussen u en het internet. Als u via een VPN met het internet verbindt, wordt al het internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd. Dit heeft meerdere voordelen:

  • U bent anoniemer op het internet, het IP-adres en uw locatie zijn niet langer zichtbaar voor iedereen
  • U bent veiliger op het internet, de versleutelde tunnel houdt veel hackers en cybercriminelen tegen, sommige VPN providers kunnen zelfs advertenties op internet voor u onderdrukken.
  • U bent vrijer op het internet: de VPN tunnel zorgt ervoor dat uw apparaat een IP adres krijgt van de VPN provider, u kunt zich dus voordoen alsof u zich in een ander land bevind en op die manier u zelf toegang verschaffen tot websites en online diensten die anders geblokkeerd zouden zijn.

Wij adviseren altijd: VPN of geen VPN? zorg altijd voor een up-to-date internetbeveiliging/virusscanner en let altijd goed op waar u op klikt, ook met een VPN heeft u geen 100% garantie dat u geen risico loopt.

Sommige gebruikers denken dat ze doordat ze een VPN gebruiken, het gebruikte dataverkeer onzichtbaar is voor de provider. Ook met een VPN kan de data door de provider worden bijgehouden, enige verschil is dat men niet kan zien uit welke data dit bestaat, ze kunnen dus niet zien welke websites u bezoekt c.q. welke streaming diensten u gebruikt.


Wij werken veel samen met NordVPN, voor meer informatie en het eventueel bestellen kunt u doen door hier te klikken. U krijgt dan een speciale aanbieding voor klanten van Bredero-IT.

Indien gewenst, kunnen wij u van afstand helpen bij de installatie c.q. configuratie van NordVPN (of een andere VPN provider) op het door u gewenste apparaat