IoT (Slimme Apparatuur)

De wereld wordt steeds digitaler, niet alleen wij mensen maar ook de dingen ons om heen zijn steeds meer verbonden, denk bijvoorbeeld aan: lampen, sloten, camera’s, auto’s, koelkasten, wasmachines, stofzuigers en meer.

Zodra deze apparatuur verbonden is met het internet, kan het communiceren. Met elkaar, met hun gebruikers en eventueel met organisaties en andere verbonden apparatuur.

Dat is het internet der dingen oftewel The Internet of Things (IoT).

Wij hebben een ruime ervaring met slimme apparatuur, denk bijvoorbeeld aan:

  • Lampen die een half uur voordat de zon ondergaat langzaam aangaan of u de weg wijzen als het brandalarm rook detecteert
  • Een deurslot wat automatisch de deur voor u opent als u binnen zeg 50 meter van uw voordeur/achterdeur verwijderd bent. (handig als u bijvoorbeeld uw handen vol heeft met boodschappen)
  • Een lamp in de wc gaat automatisch aan als u de wc bezoekt en uit als u de wc verlaat
  • Een ventilator in de wc gaat automatisch aan als u de wc bezoekt, en 2 minuten nadat u de wc verlaat automatisch uit
  • U zit op de wc en ziet dat een bekende voor de deur staat, dat u met 1 commando de deur voor de ander kan openen of terug kan praten
  • Een stofzuiger die automatisch begint, wanneer u de woning/werkplek verlaat.
  • Op commando gaan de lampen boven uit, waardoor u de bank niet hoeft te verlaten als u beneden voor de tv zit, of als u bij de auto staat en ziet dat de lamp binnen nog aan is
  • De gordijnen gaan automatisch dicht, wanneer de zon begin te schijnen
  • Een melding ontvangen als iemand langs uw deur loopt of op de bel drukt en u kunt terug praten

Uiteraard zijn er nog meer voorbeelden te noemen waarin Slimme Apparatuur ervoor kan zorgen dat u zich nog meer kunt focussen op andere dingen in uw leven.

Wij kunnen u van dienst zijn bij het adviseren, installeren, configureren en leveren van Slimme Apparatuur (IoT). Veiligheid staat bij ons altijd op 1, wij zullen er dus alles aan doen om uw apparatuur goed en veilig met elkaar te laten communiceren.

Overigens hoeft u niet altijd nieuwe apparatuur aan te schaffen, in bepaalde gevallen kan niet slimme apparatuur met een bepaalde handeling alsnog slimme functies krijgen.

Fabrikanten waar wij vaak mee werken:

– Amazon (Alexa)
– Google (Home)
– Sonos
– NUKI
– Philips
– iRobot
– Ring
– Homey
– Neo
– Ubiquiti
– En meer

Daarnaast zijn wij officieel Nuki & Homey Partner en tevens verkooppunt